Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepkowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepki 4
jaja 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepkowe placuszki

Kalarepy trzemy na tarce o duzych oczkach, następnie solimy i po pewnym czasie (jak już puszczą sok) wyciskamy je ile się da. Do kalarepek dodajemy jajka, parmezan (ok. 100gr), sól, papryke ostrą i na koniec bułkę tartą - tak aby całość połączyła się w masę. Z masy lepimy kuleczki i spłaszczamy je w dłoniach. Następnie wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obu stron aż się zarumienią. Najlepiej smakuja z sosem czosnkowym:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak