Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa po rumuńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kakao 2 łyżeczki
cukier puder 4 łyżeczki
wanilia 1 laska
woda 2 szklanki
kawa 3 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa po rumuńsku

Wanilię przekroić i wydłubać ziarenka. Rozetrzeć je z połową cukru. Kawę, kakao i resztę cukru wymieszać z 1/4 szklanki wrzątku w garnuszku. Postawić na małym ogniu i podgrzewać do zagotowania. dodać ziarenka wanilii i resztę wody (gorącej). Lekko podgrzac tym razem nie gotując i przelac do filiżanek. można podawać z bita śmietaną.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak