Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowiec z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dkg
cukier 2 szklanki
mąka 3 szklanki
kakao 3 łyżki
woda 1/2 szklanki
jajko 4 szt
aromat waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowiec z jabłkiem

Masło, cukier, kakao i wodę zagotować dobrze mieszając składniki. Odlać 1/2 szklanki masy. Ostudzić. Do większej części masy dodawać po jednym jajku cały czas ubijając mikserem. Następnie dodać aromat waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolitą masę. Jabłka obrać, pokroić w ósemki i wymieszać z ciastem. Wlać do formy i piec około 50 minut w temp. 180 C. Ciasto przestudzić i polać odlaną wcześniej masą kakaową.
Smacznego!!!

--> jeśli odlana masa jest zbyt gęsta należy ją delikatnie podgrzać np. w mikrofalówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.09.2012 13:27
pyszności
IrenaM 04.03.2012 19:53
fajne połączenie, muszę spróbować
Haneczka1 22.05.2011 17:54
uwielbiam ciasta z jabłkami :)
MAR3STA 13.05.2011 23:44
pyszne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak