Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka marynowana z rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 40 dag
cebula 1 szt
bulion warzywny 1/4 szkl
olej rzepakowy 4 łyżki
ocet 3 łyżki
kalarepka młoda 1 szt
marchewka 1 szt
rzeżucha 1 op
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka marynowana z rzeżuchą

1. Cebulę obierz, potnij w drobną kostkę. W garnku zagotuj bulion. Wrzuć do niego cebulę. Odstaw do wystudzenia. Dodaj ocet i olej. Kapustę oczyść, liście drobno poszatkuj. Przełóż do miseczki, skrop marynatą i odstaw na godzinę.
2. Marchewkę oraz kalarepkę obierz, grubo zetrzyj. Dodaj do kapusty.
3. Surówkę przypraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp rzeżuchą. Podawaj np z drobiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.12.2013 08:15
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak