Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny łotewskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 0,5 kg
drożdże 1 dkg
cebula 2 szt
olej 6 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny łotewskie

Bardzo wczesnym rankiem rozczynić mąkę letnią wodą z drożdżami na ciasto tak gęste, jak na pszenne racuchy, dobrze osolić i postawić w cieple na 6 godzin. Gdy nie tylko wyrośnie, lecz i ukwaśnieje, piec racuszki na patelni do blinów. Cebulę udusić na rumiano w dwóch łyżkach oleju i podać do tych blinków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.01.2014 05:59
smaczne bliny
Pani Domu 18.10.2013 07:56
fajne bliny
aga130982 01.07.2012 08:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak