Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i polewą migdałową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
cukier
cynamon
mąka
masło
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
jajko
sól
orzechy włoskie
Bułka tarta klasyczna Prymat
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i polewą migdałową

Z mąki , cukru, masła,proszku do pieczenia, cukru waniliowego ,jajka zagnieść ciasto ,włożyć do lodówki na 30 minut , po czym wyłożyć nim dno tortownicy. Z cukru , orzechów , masła, mąki, jajka utrzeć krem i wyłożyć go na ciasto,posypać bułką tartą.Utarte jabłka wymieszać z cukrem i cynamonem, ułożyćna kremie.Piec 45 minut w 180 stopniach.W tym czasie podgrzewać miód, śmietanę i masło, aż masa zgęstnieje.Dodać mąkę , posiekane migdały i wymieszać.Polewę wyłożyć na ciasto i zapiekać 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 30.06.2011 11:10
by się przydały ilości składników....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak