Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z sosem pieczarkowo-serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczraki 0,5 kg
śmietana 1 sztuka
mąka 1 łyżka
cebula 1 sztuka
woda
se żółty 15 dkg
bazylia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z sosem pieczarkowo-serowym

robimy standardowy sos pieczarkowy - czyli cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy w rondelku, dodajemy pieczarki obrane i pokrojone w plastry. Wszystko dusimy pod pokrywką, jak pieczarki są miękkie dodajemy rozrobioną śmietanę z łyżką mąki i wodą. Dodajemy sól i pieprz i gotujemy chwilę. Jak sos jest gotowy ścieramy ser na tarku i dodajemy do sosu, mieszamy aby cały ser się roztopił. dodajemy dość dużo bazylii. Pycha z dobrym makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 21.09.2010 08:55
uwielbiam takie dania
banditka 24.06.2010 21:03
super ze latwo sie robi a pewnie pyszne :)
Kate131 20.06.2010 13:38
mniam
jolanka1 18.06.2010 18:56
też ciekawe szybkie danie:)
sylwiachmiel 15.06.2010 06:06
to jest to co misie lubia najbardziej....hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak