Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczka z jajkiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 sztuki
jajko 4 sztuki
pieczarki 2 sztuki
cebula 1/4 sztuki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia wg uznania
szczypiorek siekany wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczka z jajkiem i pieczarkami

Z bułek ściąć górę, delikatnie wyjąć środek uważając, żeby nie uszkodzić skórki. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do każdej bułki włożyć po pół ząbka czosnku dowolnie pokrojonego, porcję pieczarek i wbić jajko. Oprószyć solą i pieprzem. Zapiekać przez 10-20 minut (w zależności kto jakie lubi żółtko). Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 31.12.2015 13:10
bardzo fajny przepis
ONY_za_kare 04.11.2013 15:01
pycha śniadanko :)
fotoviderek 03.08.2013 09:07
Smakowita bułeczka :)
Łucja 05.07.2013 09:50
pyszna bułeczka :) mam na taką ochotę :)
Renia1 09.06.2012 11:48
swietny pomysł na śniadanie
kate.500 13.05.2011 12:52
fajny przepis...
Iwona56 12.05.2011 21:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak