Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki inaczej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
kapusta pekińska 10 dkg
olej do smażenia wg uznania
koncentrat pomidorowy 250 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
woda 3/4 litra
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
ryż 10 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki inaczej

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do miski wrzucić mięso,dodać jajko, cebulę, ryż, kapustę, bułkę tartą,wlać przyprawę do zup, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Z mięsa formować kotleciki i przyrumienić je na oleju z obu stron. Dodać koncentrat i wlać wodę. Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok.40 minut. Sosu nie trzeba już zagęszczać, można go doprawić odrobiną przyprawy uniwersalnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.06.2013 14:23
ciekawa propozycja gołąbków
Kuchareczekjeden 11.08.2011 12:49
fajne
Weronika_eM 25.07.2011 19:55
super
Emilia22 11.05.2011 10:55
jakie pyszności
halinka1011 11.05.2011 10:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak