Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 3 łyzki
masło 2 łyżki
śmietana 150 ml
bulion warzywny 250 ml
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
pieprz
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Masło roztopić, dodać mąkę, rozmieszac zasmażkę, zalac bulionem i gotować, aż zgęstnieje. Smietanę rozmieszać z żółtkiem i koperkiem i wlać do sosu. Doprawić do smaku i wymieszać. Całość podgrzwać, ale nie gotowac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.09.2012 09:49
Świetny
Małgorzata113 11.05.2011 10:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak