Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z leczo

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
papryka 2 szt
cebula 2 szt
pomidory 1 puszka
bazylia 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z leczo

Mięso kroimy na kawałki, przyprawiamy i podsmażamy razem z pokrojoną cebulą, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Gdy jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone na kawałki papryki ( najlepiej różnokolorowe), dusimy do miękkości, na koniec dodajemy pokrojone pomidory z puszki wraz z zalewą. Doprawiamy jeszcze do smaku, możemy dodać małą szczyptę cukru dla złamania kwaśnego smaku pomidorów. Podajemy z chlebem, ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 28.09.2013 18:36
smaczne jednogarnkowe danie
pacpaw 08.05.2012 21:22
fantastyczny gulasz
elzbietar64 29.03.2012 23:17
lubię takie ostre dania
Ewa111 24.10.2011 15:57
dwa w jednym ,a jakie smaczne
Mysiunia 20.09.2011 14:10
super przepis:)
Edyta38 26.07.2011 21:18
interesujące
Kasiax18 13.05.2011 14:41
smaczne
szyba 11.05.2011 10:57
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak