Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane muszle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muszle 0.5 opakowania
mięso mielone 0,5 kg
pomidory krojone 1 puszka
pietruszkinatka
przyprawa do potraw Kucharek
jajko 1 szt
kasza manna 2 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane muszle

Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem oleju i ostudzić. Mięso doprawić przyprawami, wymieszać z jajkiem i kaszą manną. Uformować mięso w muszlach, które ułozyć trzeba w naczyniu żaroodpornym. Posypać natka pietruszki, zalać pomidorami pokrojonymi z puszki. Na wierzch pokruszyć lekko kostkę rosołową z pietruszką i lubczykiem i dosypać natke pietruszki do smaku i dekoracji. Zapiekać 30 minut (180 stopni). Przed podaniem posypać serem startym na wiórki lub drobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 11.05.2011 10:56
wygląda fajnie
szyba 11.05.2011 10:55
pychotka
ewasylwia 11.05.2011 10:33
smakowite jest takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak