Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste rzodkiewki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewki młode 1 kg
cukier 20 dag
olej 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
pieprz mielony -grubo 1 łyżka
ocet winny 2 szklanki
woda 1 szklanka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 15 ziarenek
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste rzodkiewki

Zagotować składniki zalewy, cebulę pokroić na talarki, dodać do zalewy i pogotować jeszcze kilka minut. Umyte rzodkiewki osuszyć, po nakłuwać wykałaczką, wrzucić do gorącej zalewy na 2-3 min. Przełożyć do słoików, zalać zalewą i pasteryzować 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.05.2013 08:26
nigdy nie dawałam rzodkiewek do słoików, fajny pomysł
1j1o1l1a1 19.11.2011 20:47
jeszcze nie wypróbowałam :(
ewelina/bunia 31.05.2011 09:27
super
jogobella23 30.05.2011 11:52
super
Tomek14 25.05.2011 09:12
to może byc dobre,trzeba koniecznie wypróbować
1j1o1l1a1 10.05.2011 22:46
nigdy nie przetwarzałam rzodkiewek...zawsze jadłam tylko w pierwotnej postaci, na surowo :)
MAŁGORZATA108 10.05.2011 21:09
Trzeba koniecznie wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak