Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Specjalny tort

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 sztuka
Biszkopt kakaowy 1 sztuka
owoce 2 szklanki
śmietana 30% 1/2 litra
galaretka cytrynowa 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
DODATKOWO:
galaretka truskawkowa 1 szt.
twaróg 25 (śmietankowy)
krem śmietankowy 1 w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Specjalny tort

Biszkopty pieczemy z ulubionych przepisów, lub kupujemy gotowe.

Krem:
cukier mieszamy z twarogiem (zmiksowanym) i gęstniejącą galaretką rozpuszczoną w 1 szklance wody, delikatnie łączymy z ubitą kremówką i pokrojonymi owocami (ananasy, brzoskwinie...)
krem śmietankowy robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Biszkopty kroimy na 2 blaty (razem mamy 4 ,ja układam je na zmianę, 1 blat smarujemy połową kremu serowego, 2 blat wylewamy gęstniejącą galaretkę truskawkową przykrywamy 3 blatem wykładamy resztę kremu i 4 blat, odstawiamy do zastygnięcia. Gdy ciasto jest dokładnie zastygnięte dzielimy na połowę przez środek, układamy na tacy jak książkę, smarujemy kremem śmietankowym nadając wygląd kartek (taka troszkę zabawa). Całą dekorację robię z kremu i galaretek, rysuję kremem kontury wzoru i wypełniam gęstniejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.10.2011 11:29
Podziwiam Twoją sztukę
Ewa104 29.07.2011 11:30
Piękny.Zdolna jesteś.Uwielbiam Twoje słodkości.
MAR3STA 12.06.2011 23:25
piękny!
banditka 14.05.2011 19:38
jesli sama zrobilas to gratulacje!
Misiabe 11.05.2011 01:14
Slicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak