Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wiepszowa 500 gram
kostka do sosu pieceniowego 2 sztuki
śmietana 150 mililitrów
mąka ziemniaczana 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek w płynie do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym

Pieczeń kroimy na mniej więcej centymetrowe plastry. Układamy na blaszce wysmarowanej olejem i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach . Gotujemy 500 mililitrów wody dodajemy kostki, gotujemy dodajemy smietanę , oraz mąkę rozmięszaną w odrobinie zimnej wody. Sos doprawiamy do smaku. Pieczeń polewamy sosem , można podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 12.05.2011 21:19
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak