Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BaBECZKI z cukrem i czekol-ladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 100g rozpuszczone
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jogurt waniliowy 1 szklanka
jajko 2
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: BaBECZKI z cukrem i czekol-ladą

W jednej misce wymieszac suche składniki a w drugiej mokre. Dodać do siebie i wymieszac porządnie. Masę wlewać do foremek na muffinki wyłozonych papierkami do babeczek. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 min. Na wierzch posypać cukrem i polać czekoladą (jak już wystygną)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 10.05.2011 21:10
Usta same się otwierają, żeby spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak