Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fanaberia drobiowo-szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 35dag
szparagi 40dag
oliwa 2łyżki
masło 1łyżka
mąka 1łyzeczka
sok z cytryny 2łyżki
skórka startej cytryny 1\\2łyzeczki
sól
pieprz
koperek 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fanaberia drobiowo-szparagowa

Szparagi oczyścić,ugotować.Mięso umyć,osączyć,pokroić w kostkę,obrumienić na oliwie i przełożyć do rondla .Wlać szklanke wywaru ze szparagów ,dodać masło i dusić 25min.Dodać skórkę i sok z cytryny oraz wino ,dusić 15min.Doprawić solą i pieprzem.Mąke rozprowadzić w 2łyżkach zimnego wywaru ze szparagów ,wlać do mięsa i zagotować.Szparagi pokroić na kawałki długośći 2cm ,dodać do mięsa i mocno podgrzać.Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak