Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na udzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 20 dag
szczaw 10 dag
jajko 4 szt
Barszcz biały 1 szt
sól i pieprz do smaku
ziemniaki 3-4 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na udzie

Gotujemy wywar na udku z kurczaka, dodajemy przyprawy według uznania,
szczaw kroimy w paski i podduszamy na maśle,
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do wywaru z ugotowanego udka, gotujemy do miękkości, dodajemy szczaw i rozprowadzony w kubeczku barszcz biały, gotujemy kilka minut, w tym samym czasie gotujemy jajka na twardo.
Ugotowaną zupę wlewamy na talerze, podajemy z mięsem z udka i pokrojonym na pół jajkiem, możemy zabielić śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 28.05.2012 15:05
uwielbiam zupę szczawiową;))
agnieszka137 10.05.2011 17:38
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak