Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 300 g
borówki 300 g
bulion warzywny 5 szklanek
cebula
mąka 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 250 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby pokroić na dość cienkie plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć bez tłuszczy, aż odparuje z nich sok. Następnie dodać masło, drobną posiekana cebulę i smażyć, aż cebula się zrumieni. Wlać gorący bulion, gotować 10min. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy. Przyprawić zupę do smaku i gotować ok.10min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak