Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe udka z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
dżem pomarańczowy 4 łyżki
miód 2 łyżki
ząbki czosnku 2 sztuki
pomarańcze 2 sztuki
oliwa 2 łyzki
imbir do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe udka z kurczaka

Czosnek przecisnac przez praske i utrzec z oliwa, sola i pieprzem. Natrzec mieso.
Jednapomarancze pokroic na cwiartki, z drugiej zetrzec skorke oraz wycisna sok, po czym wymieszac sok i skorke z dzemem, imbirem i miodem. Polowa pasty natrzec mieso, ulozyc w formie do pieczenia, oblozyc czastkami pomaranczy i piec 20 min w temp 190 stopni. Posmarowac reszta pasty i piec jeszcze 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak