Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietankowa Poezja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana kremówka 2 szklanki
cukier puder 10 łyżek
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietankowa Poezja

Białka ubij ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę, proszek, a na koniec białka. Ciasto wlej do tortownicy i piecz 40min, w 160*C. W tym samym czasie ubi kremówkę z cukrem pudrem. Kiedy biszkopt wystygnie, przekrój go na 3 krążki i przełóż kolejno, najpierw truskawkową marmoladą, później masą śmietankową. Tort pokryj tym samym kremem co w środku. Dodatkowo posyp czekoladowymi wiórkami i udekoruj kandyzowanymi wisienkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 11.05.2011 17:59
mmm faktycznie poezja.. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak