ciasto orzechowe

ciasto orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    25 dkg
  • cukier

    1/2 szklanki
  • białka

    5 szt
  • cynamon mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Blaszkę keksówkę wykładamy pergaminem.Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni.Orzechy mielimy w maszynce na grubość kaszy i mieszamy je z cukrem i cynamonem.Białka ubijamy na sztywną pianą.Pianę łączymy z orzechami,wlewamy do blachy i wstawiamy do piekarnika.Pieczemy 45 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

10.10.2011 09:25
pyszne

tomek18

30.09.2011 09:17
super

anoosia

16.07.2011 11:57
musi byc smaczne, szkoda, ze nie ma zdjęcia:(

jeta72

16.07.2011 09:06
apetyczne;)

anemon

11.05.2011 07:40
Mocno orzechowe ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat