Omlet z Bukietem Jarzyn

Omlet z Bukietem Jarzyn

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • kalafior

    1/4 szt
  • marchewka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • bazylia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior podziel na malutkie różyczki, marchewkę pokrój w kosteczkę. Warzywa ugotuj na półmiękko w osolonym wrzątku. Cebulę zeszklij na maśle, dodaj pocięta w paseczki paprykę i obgotowane warzywa. Przesmaż, oprósz mąką. Podlej bulionem, duś 5 min., Farsz dopraw do smaku sola, pieprzem i bazylią. Na omlet- jajka roztrzep ze śmietaną, wymieszaj z mąką i szczyptą soli. Ciasto podziel i usmaż 2 omlety. Na każdy wyłóż połowę warzywnego farszu, złóż go na połowę. Podawaj na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat