Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno- orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebulka dymka 3 szt
orzeszki pistacjowe 100 gram
orzechy włoskie 1/4 szkl
majonez 1/2 szkl
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno- orzechowa

Jajka ugotować na twardo i posiekać.Cebulki (bez szczypioru) pokroić w piórka.Orzeszki piniowe podzielić na połówki.Orzechy włoskie grubo posiekać i razem z piniowymi uprażyć na patelni.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Majonez wymieszać ze śmietaną.Wszystkie składniki sałatki wymieszać z sosem majonezowo-śmietanowym.Doprawić solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.08.2013 21:57
Podoba mi się :)
anemon 10.11.2012 18:09
Fajne połączenie smaków.
Krystyna32 14.08.2012 14:44
super
Justyna37 19.02.2012 22:45
super
Seba 16.12.2011 10:54
pycha
misia53 19.05.2011 10:27
takiej nie jadłam
IZABELA29 10.05.2011 14:26
o super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak