Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki orzechowo-migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
cukier puder 1 szklanka
krakersy 1 szklanka
płatki migdałowe 1 szklanka
masło orzechowe 1 szklanka
czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki orzechowo-migdałowe

Masło rozpuścić w rondlu, dodać cukier puder, mieszać aż cukier rozpuści się w maśle. Dodać masło orzechowe, mieszać na ogniu aż masa zrobi się gładka, po czym zdjąć z ognia. Dodać pokruszone krakersy i płatki migdałów, wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą, mocno docisnąć, schłodzić w lodówce pod przykryciem.

Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka na parze bądź w mikrofali, rozprowadzić po powierzchni ciasta, włożyć na parę godzin do lodówki. Po stężeniu czekolady pokroić na podłużne batoniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak