Batoniki orzechowo-migdałowe

Batoniki orzechowo-migdałowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • cukier puder

    1 szklanka
  • krakersy

    1 szklanka
  • płatki migdałowe

    1 szklanka
  • masło orzechowe

    1 szklanka
  • czekolada

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w rondlu, dodać cukier puder, mieszać aż cukier rozpuści się w maśle. Dodać masło orzechowe, mieszać na ogniu aż masa zrobi się gładka, po czym zdjąć z ognia. Dodać pokruszone krakersy i płatki migdałów, wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą, mocno docisnąć, schłodzić w lodówce pod przykryciem.

Czekoladę rozpuścić z odrobiną mleka na parze bądź w mikrofali, rozprowadzić po powierzchni ciasta, włożyć na parę godzin do lodówki. Po stężeniu czekolady pokroić na podłużne batoniki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat