Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
wiśnie bez pestek 20 dag
śmietana 30% 500 ml
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z galaretką

1. Biszkopt przeciąć na pół.
2. Galaretkę agrestową rozpuścić w szklance wody, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia (należy bardzo uważać ponieważ bardzo szybko się ścina). W między czasie ubijać śmietanę 30% i kiedy galaretka będzie już chłodna połączyć śmietanę z galaretką. Wyłożyć masę na spód biszkopta i przykryć drugą częścią.
3. Poczekać aż masa śmietanowo galaretkowa będzie twarda i wyłożyć na górę biszkopta wiśnie (bez pestek, odsączone z soku)
4. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szklankach wody. Poczekać aż będzie już zastygać i zalać górę biszkoptu. Odstawić do lodówki aż galaretka będzie twarda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.10.2013 21:59
ludzie ciasta z galaretką :)
Olaa 14.11.2011 12:08
extra
novita23 24.07.2011 20:05
lubię
Magdalena80 22.07.2011 23:39
superowy
agnieszka137 10.05.2011 17:43
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak