Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
bulion warzywny 300 ml
pieprz
cukier
sól
serek mascarpone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem szparagowa

Ziemniaki ugotuj z odrobiną soli, wystudź i pokrój w kostkę. Szparagi obierz, zalej wrzątkiem, dodaj sól i cukier do smaku i ugotuj. Ziemniaki i szparagi zmiksuj, zalej bulionem i podgrzewaj ok. 10 min na wolnym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Pod koniec podgrzewania dodaj serek mascarpone, sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak