Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranek wielkanocny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka pszenna 80 gram
mąka ziemniaczana 40 gram
palma 40 gram
cukier 40 gram
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 15 gram
sól 1 szczypta
esencja migdałowa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Baranek wielkanocny

Palmę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajko, żółtko i sól. Wymieszać. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i esencję. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy w kształcie baranka (15x20 cm). Piec ok.35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.12.2013 18:16
ale piękny :)
Sroczka 04.12.2012 22:18
Jaki uroczy. Prawdziwa smaczna ozdoba stołu.
SylwiaMagdaSabin 20.02.2012 09:39
przepis na czasie,niedlugo wykorzystam pomysł:-)
BernadettaP 13.02.2012 11:19
Mistrzostwo świata !
pacpaw 11.10.2011 21:05
norma;lnie fach w ręku. ja w plastyki byłem noga :(
Weronika_eM 15.07.2011 22:51
śliczny
patusia 10.05.2011 10:49
Uwielbiam piec takie baranki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak