Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
boczek wędzony
cebula
małe cebulki
marchewka
por
seler
czosnek
wino czerwone wytrawne
bulion
smalec
mąka
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z winem

Warzywa drobno posiekać, włożyć do miski z gałązkami natkii liściem laurowym .Pokrojone w kostkę mięso ułozyć na warzywach ,doprawić , polać winem i wstawić nanoc do lodówki . Osączyć mięso z marynatyi przyrumienić na smalcu.Dodać osączone warzywa i chwilę podsmażyć .Mąkę rozprowadzić winem z marynaty, gotować aż sos zgęstnieje . Dodać resztę marynaty, szklankę rosołu i wymieszać .Wędzony boczek pokroić na paseczki, wrzucić do rondla,przykryć i dusić około 2 godzin.Pół godziny przed końcem duszenia włożyć do rondla cebulki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak