Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraków z rukolą i smażonym serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki według uznania
jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
rukola garść
feta
marynata
oliwa 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier
ocet winny czerwony
posiekany czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraków z rukolą i smażonym serem

Buraki szorujemy wkładamy do garnka z osolonym wrzątkiem i gotujemy do miękkości,następnie obieramy ze skórki i kroimy w plasterki i mieszamy ze składnikami marynaty i zostawiamy na kilka godzin.Fetę kroimy w trójkąty obtaczamy w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.Rukolę mieszamy z oliwą,buraczki wyjmujemy z marynaty posypujemy rukolą i podajemy z gorącym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 25.05.2011 16:35
aż się głodna zrobiłam
Krystyna32 25.05.2011 09:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak