Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z indykiem w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grahamka duża
majonez łyż.
gęsta śmietana łyż.
pieprz
curry
mandarynka
sól
filet z indyka 10 dag
olej łyżka
ogórek kilka plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Z indykiem w bułce

Majonez utrzyj na gładko ze śmietaną. Przypraw pikantnie solą, pieprzem i curry. Sałatę opłucz, osusz. Mandarynkę podziel na cząstki. Mięso usmaż a rumiano na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony. Pod koniec oprósz solą i pieprzem.Na spodzie ułóż sałatę, mandarynkę oraz połową plasterków ogórka. Połóż na to indyka. Przykryj cebulą i resztą ogórka. Polej resztą sosu i zakryj bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.07.2011 14:33
Tak, zgadzam się z powyższym wpisem.
halinka1011 10.05.2011 08:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak