Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 200 g
filet z łososia 150 g
śmietanka 22% 150 ml
cytryna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
czosnek ząbki 2 szt.
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z łososiem

Patelnię polać oliwą, wcisnąć czosnek, poddusić na małym ogniu przez 2-3 minuty, wyjąć czosnek. Rozmrożony filet z łososia pokroić w kostkę, rzucić na rozgrzany olej czosnkowy, wcisnąć sok z 1/3 cytryny. Smażyć na małym ogniu często mieszając. Kiedy łosoś z zewnątrz zmieni kolor na jasny, zalać śmietanką, dodać pół łyżeczki maggi, przykryć makaronem. Po 5 minutach wymieszać sos z makaronem, gotować na wolnym ogniu aż łosoś będzie ugotowany, co sprawdzamy próbując. Podawać posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak