Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z szynki wieprzowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki
papryka czerwona
cebula
Sól czosnkowa jodowana Prymat
olej
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z szynki wieprzowej

wymieszać sól czosnkową,przyprawę do mięsa i grilla wraz z olejem i odstawić,mięso umyć i pokroić na kawałki zalać marynatą wymieszać i odstawić najlepiej na noc,następnego dnia paprykę umyć i wydrążyć gniazdo nasienne pokroić na kawałki,cebulę obrać pokroić na cząstki i nakłuwać na patyki na przemian cebulę,mięso,paprykę upiec na grillu obracając co jakiś czas posypując przyprawą i od czasu do czasu podlać olejem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.08.2011 09:26
super
ben-ka 10.05.2011 07:11
robię podobnie i mięsko jest świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak