Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka w ziołach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ploędwiczka 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
tymianek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Musztarda francuska Prymat 3 łyżeczki
ser pleśniowy 1/3 op
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka w ziołach

Mięso umyć i osuszyć, naciąć wzdłuż i posypać tymiankiem, bazylią, ziołami, solą i pieprzem, wylać musztardę francuską i równo ją rozłożyć. Wzdłuż brzegu położyć rząd sera fety. Zwinąć mięso ściśle jak roladę sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.

Na rozgrzanej patelni z oliwą obsmażyć mięso z każdej strony. Polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 20-30 min w temp. 180 st. Po upieczeniu mięso pozostawić na 15 minut i potem pokroić na grube plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.02.2013 19:36
moje smaki :)
foczka-ks 09.12.2011 22:54
ślicznie wygląda
jolaxa1 24.07.2011 23:29
super
Magda60 11.05.2011 09:26
warto wyprobowac, bo jest przepyszne, zachecam do zrobienia
Nina7 10.05.2011 09:59
wygląda wspaniale i tak też pewnie smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak