Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe z bobem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 25 dkg
wędzony boczek kilka plastrów
cebula 1 szt
czosnek posiekany 4 ząbki
sherry 50 ml
mięta kilka listków
polędwiczki wieprzowe 20 dkg
sól
sos worcester

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe z bobem

Bób gotujemy w osolonej wodzie,a gdy ostygnie obieramy go.Polędwiczki kroimy w plastry i marynujemy w oliwie z pieprzem z połową czosnku i 2 łyżkami sosu.Boczek kroimy w paski i podsmażamy na oliwie z cebulą i czosnkiem,następnie dodajemy bób i podsmażamy,wlewamy sherry i dusimy bób do miękkości,doprawiamy do smaku.Kotleciki z polędwicy smażymy na patelni grillowej i podajemy z gorącym bobem z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak