Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z faszerowane oliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka 1 szt
oliwki zielone 10 szt
ser pleśniowy 1/3 op
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z faszerowane oliwkami

Mięso umyć naciąć wzdłuż delikatnie i posypać przyprawami. Wzdłuż mięsa położyć rząd pokrojonego w plastry sera pleśniowego, na niego nałożyć rząd oliwek. Zwinąć mięso ściśle jak roladę sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Odłożyć na kilka godzin.

Polędwiczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 30 min w temp. 180 st. Po upieczeniu mięso pozostawić na 10 minut do ostygnięcia i dopiero potem pokroić na grube plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 28.05.2011 18:50
uwielbiam poledwiczki
Gosia40 10.05.2011 10:29
wyglądają bardzo zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak