Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kaczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kaczki ze skórą 4 szt
olej do smażenia
marynata
wino czerwone 1 szklanka
oliwa 4 łyżki
Goździki całe Prymat 4 szt
laska cynamonu mała 1 szt
miód 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kaczki

Każdą pierś z kaczki nacinamy w paski od strony skóry.Składniki marynaty mieszamy i zanurzamy w niej kacze piersi i zostawiamy na noc w lodówce.Smażymy na gorącej patelni z odrobiną oleju skórką do spodu przez 5 min,dzięki nacięciu wytopi się tłuszcz zgromadzony pod skórą.Następnie wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 10 min.Wyjmujemy odstawiamy i trzymamy pod przykryciem aż soki się równomiernie rozejdą wewnątrz.Mięso powinno być różowe wewnątrz.Kroimy mięso w plasterki i podajemy z z sosem morelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 07.09.2012 22:14
wyśmienity przepis
LuKaSz4761 22.12.2011 09:43
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak