Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pałki kurczaka w sosie z białego wina

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 szt
wino białe 1,5 szklanki
czosnek 4 ząbki
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz
mąka
rosół z kurczaka 1,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pałki kurczaka w sosie z białego wina

Pałki kurczaka nacieramy solą i pieprzem i oprószamy mąką.Na rozgrzanej oliwie szklimy czosnek i cebulę,wyciągamy i na tą samą oliwę wkładamy pałki i zarumieniamy,gdy się zarumienią zalewamy go winem bulionem dodajemy czosnek i cebulę oraz liść laurowy.Gotujemy na dużym ogniu bez przykrycia aż do miękkości mięsa.Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak