Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowo - winny schab

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości kg
marynata musztardowa
Musztarda sarepska Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowo - winny schab

Mięso umyć i osuszyć. W misce przygotować marynatę: mieszankę musztardowej marynaty (pół torebki) wymieszać z przyprawą do pieczeni (na oko), dodać kilka kropel (2-3) octu winnego i łyżkę - 1,5 musztardy. Dolać oliwy (ok. 3 łyżek, do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Mięso naciąć delikatnie nożem z kilku stron. Dokładnie natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na kilka h (najlepiej na noc). Zamarynowane mięso włożyć do rękawa pieczeniowego. nastawić piekarnik na 200 stopni i piec ok 10min po czy zmniejszyć do 170 i trzymać mięso jeszcze ok. 40min. (w połowie przewrócić mięso).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 10.05.2011 12:55
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak