Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ze szpinaku i boczniaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 2 garście
boczniaki 2 garście
czosnek 4 główki
rozmaryn 4 gałązki
oliwa
sos
ocet winny 3 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyzeczka
sól
pieprz
oliwa 10 łyżek
orzechy 1 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ze szpinaku i boczniaków

Boczniakom odcinamy stwardniałe ogonki a kapelusze układamy na blasze posmarowanej oliwą,rozrzucamy na nich przeciete poziomo na pół główki czosnku i porwany rozmaryn posypujemy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą.Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy 25 min.Składniki sosu mieszamy i na końcu łączymy z oliwa.Liście szpinaku mieszamy z sosem układamy na nich pieczone boczniaki i posypujemy orzeszkami piniowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 21.07.2012 09:57
warte spróbowania
LuKaSz4761 19.09.2011 05:15
pycha
Krystyna32 25.06.2011 09:33
super
1j1o1l1a1 09.05.2011 23:21
ciekawa...warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak