Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jogurt z miodem i karmelizowanymi migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały bez skóry 50 gram
cukier 50 gram
jogurt grecki 1 szt
miód płynny

Przepis i sposób przygotowania na: jogurt z miodem i karmelizowanymi migdałami

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy migdały i podgrzewamy na małym ogniu,kiedy się zaczną rumienić dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż się rozpuści i skarmelizuje,mieszamy.Zawartość patelni wylewamy na arkusz pergaminu i rozdzielamy migdały.Gdy ostygną karmel zrobi się twardy i kruchy.Jogurt polewamy miodem i posypujemy migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 21.07.2011 23:48
pyszności
Magdalena80 21.07.2011 23:48
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak