Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA KRUCHE

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 kg.
margaryna 1 kostka
smalec 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 25 dag.
żółtko jajek 6 sztuk
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA KRUCHE

Z mąki, pokrojonej margaryny, smalcu, proszku do pieczenia, żółtek oraz śmietany zagnieść ciasto. Następnie przełożyć je na ok. 6 godzin do lodówki. Po wyjęciu ciasto wyciskać przez specjalną maszynkę. Ciastka piec w mocno nagrzanym piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.12.2013 10:20
moje ulubione
amorzenek 10.05.2011 08:00
pyszny
iwa643 10.05.2011 07:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak