Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARP PO CHIŃSKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg.
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka 1 sztuka
pomidory 40 dag.
olej do smażenia - -
mąka - -
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ketchup 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
wódka 1 łyżeczka
chilli - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KARP PO CHIŃSKU

Karpia oczyścić. Podzielić na dzwonki. Obtoczyć w mące i lekko podsmażyć na oleju.


Cebulę oraz czosnek obrać i obsmażyć na oleju. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, osobno podsmażyć na oleju, dodać pomidory pozbawione skórki.


Ze szklanki wody, vegety, octu, mąki ziemniaczanej, cukru, przecieru pomidorowego, ketchupu, sosu sojowego, wódki, chilli, pieprzu zagotować sos.


Do sosu dodać cebulę, czosnek, paprykę oraz pomidory. Karpia przełożyć do żaroodpornego naczynia a następnie rybę zalać sosem z warzywami. Dusić ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 03.08.2012 09:59
karpia nie lubię ale wypróbuję z dorszem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak