Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomarańczowy do ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeży sok z pomarańczy 0,5 szk
cebula 1 szt
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 5-6 kropli
masło
sól
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomarańczowy do ryby

Na maśle udusić posiekaną cebulę. Dodać sok z pomarańczy, natkę, cukier, ocet oraz doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i gotować do momentu aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 12.09.2013 08:34
muszę sam spróbować :)
olkaaa 14.05.2013 07:34
jeszcze nie próbowałam
Wafelek2601 02.12.2012 09:24
Musi być pyszny
matii6 23.05.2012 20:26
ryba z sosem pomarańczowym ,ciekawe
alaaa 11.05.2012 15:51
coś ciekawego
ElizaT 02.10.2011 08:11
nie jadłam jeszcze
bami 09.09.2011 14:28
O, to jest coś fajnego :)
Ewa111 08.06.2011 12:48
bardzo ciekawy smak tego sosu
mala2021 31.05.2011 13:03
fajny
teresa18 30.05.2011 11:01
naprawdę brzmi niezle
Izabela28 21.05.2011 20:51
ciekawy smak tego sosu:)
Anna138 19.05.2011 23:01
Ciekawy
Rybciia 19.05.2011 10:31
pomysłowy :-)
Ania67 12.05.2011 08:02
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak