Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POREM ORAZ KUKURYDZĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki - -
kukurydza 1 puszka
por (biała część) 1 sztuka
sos
śmietana 4 łyżki
majonez 4 łyżki
sok z cytryny - do smaku
pieprz - do smaku
sól - do smaku
cukier - do smaku
kapusta pekińska 1 mała główka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z POREM ORAZ KUKURYDZĄ

Kapustę pekińską poszatkować. Natkę pietruszki posiekać. Pora pokroić na drobno a następnie sparzyć wrzątkiem. Po chwili wycisnąć z niego sok. Kapustę wymieszać z porem, dodać odcedzoną z soku kukurydzę oraz posiekaną natkę.

Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny. Wszystko dodać do warzyw. Przyprawić solą, cukrem, pieprzem do smaku. Wymieszać. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak