Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina w jogurcie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka jagnięca bez kości 60 dkg
włoszczyzna
ziele angielskie
sól
wino białe 1 kieliszek
sos jogurtowy
jogurt grecki 1 szklanka
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kumin 2 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina w jogurcie

Jagnięcinę zalewamy zimną wodą dodajemy oczyszczoną włoszczyznę wino i przyprawy,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu,w trakcie gotowania zbieramy i usuwamy szumowiny,gotujemy aż mięso będzie miękkie.Mięso wyciągamy i kroimy w kostkę a wywar przecedzamy.Wywar odparowujemy aż zostanie 1,5 szklanki.Jogurt mieszamy z przyprawami,dodajemy jedną łyżkę gorącego wywaru.Gdy jogurt się ogrzeje łączymy resztę wywaru z jogurtem.Mięso dodajemy do sosu podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.03.2013 00:11
pyszne takie mięsko
Krystyna32 28.10.2011 12:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak