Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ze szpinaku z ziarnami i rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 2 garście
rodzynki 3 łyżki
ziarna słonecznika 2 łyżki
orzechy piniowe 2 łyżki
nasiona sezamu 1 łyżka
koper posiekany 1 łyżka
dymka posiekana 1 łyżka
sos
sól
pieprz
oliwa 6 łyżek
ocet balsamiczny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ze szpinaku z ziarnami i rodzynkami

Liście szpinaku myjemy dokładnie wielokrotnie zmieniając wodę,usuwamy zgrubiałe łodygi rwiemy liście na drobne kawałki i osuszamy.Rodzynki zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną następnie je odsączamy i osuszamy.Ziarna słonecznika,sezam i orzeszki piniowe prażymy osobno na suchej patelni,podgrzewamy na średnim ogniu mieszając aż się zaczną delikatnie rumienić.Składniki sosu mieszamy.Szpinak łączymy z koperkiem i posiekaną dymką mieszamy z sosem i posypujemy rodzynkami i prażonymi ziarnami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.09.2011 06:49
pyszne
Angelika10 29.05.2011 13:46
Właśnie próbuje wprowdzić dania ze szpinakiem,sałatka barzdzo mnie zaciekawiła,jest inna niż wszystkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak