Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka serowo-cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 15 dag
cukier 20 dag
jaja 3 sztuki
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 sztuka
serek homogenizowany 25 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka serowo-cytrynowa

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy margarynę i miksujemy. Stopniowo dodajemy proszek do pieczenia i kisiel. Następnie serek cukier waniliowy i sok z cytryny. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy ok. 1 h w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 26.06.2011 10:16
super
Agnieszka_B 12.05.2011 20:14
super przepis!
iwa643 12.05.2011 06:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak