Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z kapustą włoską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 łyżka
cebulka 1 szt
czosnek 1 ząbek
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
seler naciowy 1 szt
kapusta włoska 0,5 szt
bulion wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania
ziemniaki 3 szt
jogurt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z kapustą włoską

1. W garnku rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulkę i ząbek czosnku. Podsmaż. Dodaj pociętą marchew, pietruszkę, por, łodygę selera naciowego i poszatkowaną kapustę. Duś, aż kapusta zmniejszy objętość.
2. Warzywa zalej bulionem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj ok 30 min. Dopraw jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 27.05.2013 11:55
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak